Barcelona börjar på ”Operation nya Henrik Larsson”

FC Barcelona är på jakt efter nya Henrik Larsson

Henrik Larsson må bara ha spelat i Barcelona två år och gjorde blygsamma 13 mål i La Liga. Ändå vill Barca ha en ny Henrik Larsson och man har ett antal namn på önskelistan.

Barcelonas säsongsinledning har inte varit helt smärtfri. Det började med ett transferförbud vilket innebar att man inte kunde registrera sina nyförvärv. Därefter har man inte bara drabbats av några svaga poängtapp, man har även drabbats av skador på både Lionel Messi och Andres Iniesta.

MISSA INTE: Gamla stjärntränaren vill återvända till Barcelona.

Lösningen på deras problem är inte helt enkelt, men den spanska tidningen Sport har svaret. Barca har nämligen börjat på operationen ”nya Henrik Larsson”. Man letar alltså efter en anfallare som accepterar en bänkplats, men alltid ger 100% på och utanför planen samtidigt som han har förmågan att göra viktiga mål.

Har fyra namn på önskelistan

Kriterierna anfallaren ska ha är mångsidighet, kunna spela på alla anfallspositioner, stor internationell rutin men inte gammal, kunna leverera direkt och inte vara dyr. Sport identifierar fyra olika namn som man tycker är rimliga: Alvaro Negredo, Sergio Garcia, Dirk Kuyt och Jonathan Soriano.

Sport menar att den tekniske direktören Roberto Fernandez har rest runt om i världen och hittat de fyra namn ovan nämnda. Det är först i januari en eventuell värvning eller lån kan bli av på grund av deras transferförbud so hävs den 31:a december.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply