”Bajen” tog ytterligare ett steg mot Allsvenskan efter ny seger

Den här säsongen har flytit på bra för ”Bajen”, och den här matchen fortsatte på samma mönster. Hammarby lyckades bryta Östersunds uppspel ett antal gånger med sin höga press men det var först i den 39′ minuten som de lyckades näta bakom Aly Keita i Östersund-målet. Det var Nahir Besara som, efter att Kennedy lyckats vinna bollen på mittplan, lobbade in bollen förbi Keita.

Den andra halvleken startade dock inte riktigt lika bra för ”Bajen”, två minuter efter halvtid sköt Alex Dyer in kvitteringen och fyra minuter senare lyckades även Emir Smajic med samma prestation. Norrlänningarna lyckades dock inte hålla ledningen speciellt länge, redan tre minuter senare kvitterade Nahir Besara genom att skicka in en retur i mål.

I den 64′ minuten skrev kapten Kennedy också in sig i målprotokollet. Och som många gånger förr var det genom en frispark. Matchen slutade till slut 4-2 till ”Bajen” efter att Besara säkrat sitt hattrick i den 68′ minuten.

Efter segern återtog Hammarby serieledningen framför Sundsvall och Ljunskile. Det återstår nu två omgångar av Superettan.