bet365

Bäddat för derby i final – så lottades ligacupsemifinalerna

Everton och Liverpool kan mötas i final i ligacupen 2015/2016

Liverpool förnedrade Southampton under onsdagen med 1-6-segern på bortaplan. Det gjorde att man avancerade till semifinal i ligacupen och där fick man den lättaste lottningen möjligt.

Ligacupen är inte den turneringen de största lagen prioriterar mest med tanke på att den tar så pass stor energi under en väldigt intensiv period med både spel i Champions League och Premier League. Det var rätt tydligt i år då både Manchester United, Chelsea och Arsenal var utslagna när vi gick in i kvartsfinalerna.

Skrällarna fick vi se tidigt i turneringen och i kvartsfinalerna var egentligen samtliga segrare väntade. Manchester City slog komfortabelt ut Hull med 4-1, Stoke besegrade Birmingham med 2-0, Everton vann mot Middlesbrough på bortaplan och Liverpool körde över Southampton med 6-1 på bortaplan. Nu är semifinalerna lottade och vi kan få se ett Merseyside-derby i final.

Semifinalerna spelas i januari

Det var efter Liverpools seger under onsdagen som de fyra lagen lottades. Manchester City kommer börja på bortaplan mot Everton och Liverpool kommer gästa Stoke i den första matchen. Noterbart är att semifinalerna är ett dubbelmöte, en hemmamatch för respektive lag. Semifinalerna spelas i januari och finalen spelas i slutet av februari.

Everton-Manchester City
Stoke – Liverpool

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply