Aymeric Laporte aktuell för Manchester City

GUARDIOLA JAGAR MITTBACKEN

Manchester City gör ett nytt försök i jakten på ny mittback, då Southampton-försvararen Virgil van Dijk inte gått att köpa in. Och Pep Guardiola ska enligt Daily Mirror ha siktet inställt på spanska ligan, och närmare bestämt 22-årige mittbacken Aymeric Laporte i Athletic Bilbao. 

Aymeric Laporte nobbade en flytt till den engelska klubben i somras för att istället förlänga med Bilbao. Detta gör nu att fransmannen har en utköpsklausul på 55 miljoner pund, men en klubb med Citys ekonomiska muskler är inte avskräckta av detta utan Guardiola planerar att aktivera den nu i januari för att ha en långsiktig mittbackspartner till John Stones. Citys förhoppning om att få loss Laporte fick ny ved i brasan efter att spelaren i fråga nyligen gått ut i media och säger att han är öppen för en flytt, uppger Daily Mirror.

Manchester City menar att med Laporte får klubben mer valuta för pengarna, istället för Virgil van Dijk, som kopplats samman med många engelska toppklubbar på sistone, bland annat just City. Den affären ville inte klubben gå med på, då Southampton ville ha 50 miljoner pund för affären, vilket City anser vara överpris för holländaren. Bland potentiella nya mittbackar har de ljusblå även vänt blicken till Guardiolas tidigare klubb Bayern München och bänkade Holger Badstuber, där de enligt uppgifter försöker få till ett lån, uppger Daily Mirror.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply