Aubameyangs galna succéstart

På SGL Arena tog fjolårets bottengäng, FC Augsburg, emot Champions League-finalisten Borussia Dortmund i premiären av tyska Bundesliga. Fuggerstädter skulle dock inte få någon vidare skönstart, när ett visst nyförvärv från Frankrike klev fram och dominerade.

I den 24:e matchminuten skulle 24-åringen öppna målskyttet. Marcel Schmelzer hittade fram med ett elegant inlägg, som nytillskottet nickade in från nära håll. Dortmund fortsatte sedan sin press och stängde ut hemmalaget, som förgäves försökte kontra till sig en kvittering. Några fler mål blev det inte i den första halvleken, men tjugo minuter in i den andra, kom tvåan.

Denna gång var det Marco Reus som hittade anfallaren i djupet och från vänsterkanten gjorde han inga misstag. Bollen satt distinkt bakom en chanslös Mohamed Amsif, som skulle utsättas för ytterligare två fullträffar innan hans lördagseftermiddag var över.

Inte allt för långt därpå skulle den franskfödde gabonesen fullborda sitt hattrick. Trean var av samma karaktär, Robert Lewandowski frispelade Aubameyang som rundade målvakten och lade in bollen i öppet mål. 

Men även den polske anfallaren själv skulle få skriva in sig i målprotokollet. I den 86:e minuten ordnade nyss den inbytte Jonas Hoffman straff, som polacken förvalte som väntat. Därmed plockade Jürgen Klopp och hans herrskap tre bekväma poäng i Bundesliga-premiären och är helt logiskt den hetaste utmanaren till de regerande mästarna Bayern München. Aubameyangs smakstart ger han ett självförtroende som Borussia Dortmund kommer ha stor nytta av i säsongsupptakten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply