Atlético Madrids Tiago borta fyra månader

Atlético får klara sig utan Tiago Mendes

Atlético Madrids kapten Tiago Mendes skadade sig i kvällens match mot Espanyol och kommer att vara borta från fotbollen i minst fyra månader.

På lördagskvällen slog Atlético Madrid Barcelona-laget Espanyol hemma på Estadio Vicente Calderón Madrid. Matchens enda mål gjordes av Antoine Griezmann redan i den tredje minuten vilket gör att man efter omgången kommer att behålla sin andraplats i La Liga-tabellen även om Real Madrid skulle så Eibar på söndagseftermiddagen.

Segern gav dock bitter eftersmak då Atléticos Tiago Mendes skadade sig i den andra halvleken och tvingades utgå till publikens hyllningar. Senare under kvällen bekräftade klubbens läkarteam att 34-åringen kommer att bli borta en längre tid på grund av en skada på skenbenet. Tiago förväntas vara tillbaka i speldugligt skick i mars månad för att de spela de två sista månaderna av säsongen.

Utgående kontrakt

Tiago har denna säsong varit den mest betydelsefulla spelaren i laget och det är ett stort avbräck för den spanska huvudstadsklubben som enligt spansk media kan åka på ett transferförbud inom kort. I somras gjorde man klart med River Plate-talangen Matías Kranevitter men argentinaren har varit utlånad till den argentinska klubben då River Plate ville ha med spelaren i klubblags-vm som spelas i vinter.

– Jag gillar Tiago väldigt mycket, både som spelare och som person. Han kommer vilja komma tillbaka så snabbt som möjligt då han har en enorm energi och vilja. Gruppen, klubben och fansen kommer att stötta honom fullt ut, säger lagets tränare Diego Pablo Simeone på presskonferensen efter matchen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply