Atletico Madrid intresserade av Pierre-Emerick Aubameyang

Atletico Madrid intresserade av Pierre-Emerick Aubameyang

Atletico behöver en till striker

Den spanska toppklubben Atletico Madrid är på jakt efter en ny striker och om de inte kan få tag på Diego Costa överlägger de Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang som skulle passa in i Diego Simeones spelplan perfekt.

Atletico Madrid är på jakt efter en till striker. Los Colchoneros har länge varit intresserade av att värva tillbaka anfallaren Diego Costa, som för tillfället fortfarande spelar i Londonklubben Chelsea. Anfallaren har uttryckt en önskan om att återvända till klubben men det återstår fortfarande många frågetecken kring huruvida en affär kommer kunna gå igenom. Därför söker Atleti också på andra områden efter en striker som kan passa in i deras speltid.

Den spanska tidningen AS rapporterar om att Atletico nu har vänt sina blickar mot den gabonesiska anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang, som spelar för Borussia Dortmund. Klubben sägs redan ha kontaktat spelarens pappa, Francoise Pierre Aubameyang och spelaren agent, Oscar Damiani, för att se huruvida spelaren är intresserad av att spela för Atleti. Den 27årige anfallaren åtnjöt en stark säsong med Dortmund då han lyckades med att göra 39 mål och 12 assists på 49 matcher över hela säsongen för det tyska storlaget.

Aubameyang skulle passa bra in i laget, då hans spelstil är exakt den som Diego Simeone söker, en snabb spelare som går till attack med snabbhet. Därför värvades även Nicolas Gaitan nyligen, en snabb spelare som är bra på bollen, samt Diogo Jota. Därtill finns även Correa, Torres, Griezmann och Carrasco. Det som talar emot en flytt är spelarens starka vilja att spela i Real Madrid, som han har uttalat sig om flertalet gånger. Därtill är Dortmund inte jättesugna på att sälja sin succéanfallare och spelaren står under kontrakt till 2020. Men de första stegen mot en försäljning är nu tagna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply