Atlético är med i jakten på Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang har fler klubbar än Atlético Madrid efter sig

Nästan hela Europas elit verkar vara ute efter Borussia Dortmunds anfallsess Pierre-Emerick Aubameyang. Det har främst pratats om Manchester City men Atlético Madrid ser ut att vara en minst lika troligt alternativ.

Pierre-Emerick Aubameyang har fått sin fotbollsuppfostran i Milan, men han lyckades aldrig slå igenom där. Det var istället i St Etienne han började leverera på riktigt och sedan flytten till Borussia Dortmund har han bara utvecklats mer och mer. Därför är det inte så konstigt att framför allt Manchester City har ryckt i honom under en längre tid.

Utöver Manchester City har också deras ärkerivaler Manchester United ryktats som en annan möjlig klubbadress. Dortmund har vid flera tillfällen gått ut och sagt att Aubameyang inte är till salu, men ryktena om anfallarens sorti florerar ändå flitigt i både spansk, tysk och engelsk media. Kanske är det också till Spanien och Atlético Madrid han till slut hamnar.

Besökte Madrid i helgen

Pierre-Emericks pappa, Pierre-Francois, är en tidigare professionell fotbollsspelare och han bekräftar till AS att flera klubbar vill ha hans son i sommar.
– Intresse från Atlético? Ja, och från flera andra lag. Men vi har fyra år kvar på kontraktet med Borussia och utav respekt så säger vi inget mer. Men det är logiskt med intresse efter den säsongen han hade.

Aubameyang var faktiskt i Spanien och i Madrid i veckan. Hans mamma är från Spanien, närmare bestämt Ávila som ligger precis utanför Madrid. Kan han ha besökt Atlético under tiden han var där?

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply