Officiellt: Demba Ba återvänder till Besiktas

Officiellt: Demba Ba återvänder till Besiktas

Efter den horribla skadan

Den före detta Chelsea och West Ham-anfallaren Demba Ba har lämnat Shanghai Shenua för att återvända till turkiska Besiktas på lån i ett halvår, och försöker nu att så långsamt komma tillbaka efter sitt benbrott som han drog på sig på fotbollsplanen i somras.

Shanghai Shenuas Demba Ba råkade i somras ut för ett horribelt benbrott under en match mot Shanghai SIPG, där SIPG-kaptenen Sun Xiang och Ba hamnade i vad som såg ut som en oskyldig duell, men där Ba fastnade med dubbarna i gräsmattan och Xiang kom in olyckligt, och katastrofen var ett faktum. Sedan dess har den senegalesiske anfallaren gått på rehab och gjort allt han har kunnat för att komma tillbaka, och han sade tidigt att han inte tänkte lägga skorna på hyllan. Den 31-årige anfallaren håller nu på att återhämta sig och förväntas vara tillbaka i början på mars.

Den före detta Chelsea och West Ham-anfallaren har även tidigare spelat i Besiktas, och den turkiska storklubben har nu offentliggjort, bland annat på det sociala mediet Twitter, att Demba Ba har återvänt till klubben. Det rör sig enligt klubbens uttalande om en temporär transfer till den 31 maj 2017, och de säger att ingen kompensation kommer att betalas ut till vare sig spelaren eller klubben.

– Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa laget och försöka att vara mer effektiv än förra gången jag var här, sade Ba via klubbens Twitter.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply