Arsène Wenger talar ut om uteblivna värvningar

Petr Cech blev Arsenals enda nyförvärv under sommarens transferfönster, och fans och experter har kritiserat laget för bristen på värvningar. Nu svarar Arsène Wenger på kritiken i en intervju med Goal.com.

Arsenal ryktades vilja värva många olika spelare, då Karim BenzemaEdinson CavaniSergio Busquets och Zlatan Ibrahimovic bara är några av de världsstjärnor som placerades i klubben. Man värvade Chelseas målvaktsveteran Petr Cech tidigt under sommaren, men efter det blev det inga fler värvningar för A-laget. Experter har kritiserat Arsène Wenger för att han inte har värvat för att hänga med konkurrenterna, och fansens tongång har varit likadan. Det har bara blivit värre då Danny Welbeck måste opereras och därmed blir borta under flera månaders tid, vilket lämnar Olivier Giroud som den enda renodlade strikern i hela A-lagstruppen.

”Hittade inget som vi ville värva”

Man ryktades vara ute efter en anfallare under sommaren, med aldrig en striker för Arsenals del, vilket förargade många fans. Nu talar tränaren Arsène Wenger ut om de uteblivna värvningarna.

– I slutändan var lösningarna inte vad vi ville ha. Vi letade men man måste hitta en effektiv lösning, säger den franske managern enligt Goal.com och fortsätter:

– Titta på vad som hände på transfermarknaden och det säger er att det finns en brist där ute. Lösningarna vi hade var inte alls övertygande. De goda nyheterna med att fönstret stängt är att vi nu kan fokusera på fotbollen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply