Arsenal närmar sig Ricardo Rodriguez

Arsenal närmar sig Ricardo Rodriguez

Försvararen vill bort från Wolfsburg

Ricardo Rodriguez har länge kopplats ihop med en flytt bort från Wolfsburg med flertalet stora europeiska klubbar efter honom och nu rapporteras det om att Arsenal är klubben närmast en möjlig värvning.

Ricardo Rodriguez är vänsterback i VfL Wolfsburg och figurerar även i Schweiz EM-trupp, där han bidrog till att föra laget ur gruppspelet innan de så snöpligt förlorade på straffar mot Polen. Den 23årige försvararen har spelat i Wolfsburg sedan 2012 och har ett kontrakt med den tyska klubben till 2019. Enligt rykten skall Rodriguez dock vara intresserad av att lämna, efter fyra år med klubben och Wolfsburgs VD Klas Allofs har själv tilltalat den situationen skriver den schweiziska tidningen Blick.

– Ricky berättade för oss att hans framtid inte är med oss i Wolfsburg. Hursomhelst är hans beslut någonting vi kan leva med, sade Allofs.

Istället går ryktesgångarna varma vart försvararen kan tänkas hamna istället och TMW skriver att Arsenal är en stor möjlighet. Enligt rapporter så skall scouts från Arsenal ha varit på spelaren och hållit honom under uppsikt under EM 2016 kampanjen och han har växt i ögonen hos Arsenals tränare Arsene Wenger. Det sägs att övergångssumman kan komma att hamna på 45 miljoner euro, men affären kan också göra att summan kommer att bli 30% lägre.

Andra klubbar som håller ögonen på spelaren är Roma, Napoli, Dortmund, Paris Saint-Germain och Fenerbache.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365