Arda Turan till Kina för 945 miljoner?

Kinesiska ligan kan få ett nytt stornamn i Arda Turan

Den kinesiska ligan har redan haft ett par ordentliga transferbomber i vinter och man börjar undra vart det ska sluta. Nästa namn som är på väg till ligan är FC Barcelonas Arda Turan som kan gå för nästan en miljard.

Ja, vad har egentligen hänt med den kinesiska fotbollen och dragningskraften den inhemska ligan har fått? De senaste åren har Kina varit ett populärt ställe för åldrande storspelare, men även för svenskar, danskar, norrmän och islänningar som inte sällan väljer spel i Kina framför spel i Europa.

Självklart är det pengarna som styr och bara i vinter har vi fått se ett genombrott på transfermarknaden för den kinesiska ligan. Man har värvat Ramires för drygt 250 miljoner, Gervinho för lite över 100 miljonerJackson Martinez för drygt 400 miljoner och dessutom Alex Teixeira för en rejäl peng. Dessa värvningar kan dock hamna i skymundan för en ny kommande supervärvning – Arda Turan för närmre 1 miljard.

SE ÄVEN: 10 spelare som kan flytta till Kina

Bara spelat en månad i Barcelona

Arda Turan skrev på för Barcelona i somras men fick först börja spela tävlingsmatcher i januari på grund av klubbens transferembargo. Men flera turkiska och kinesiska medier menar nu att det finns kinesiska klubbar som vill spendera 100 miljoner euro, cirka 945 miljoner kronor, på Turan.

Kinas transferfönster är öppet cirka en månad till och enligt tidigare nämnda medier så ska ett bud till Barcelona redan ha trillat in.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365