Aquilani målskytt mot blekt Milan

Det fanns positiv energi i Milan efter en någorlunda bättre trend den senaste veckan, där man dock bara kryssade mot spanska Malaga i Champions League. På söndagseftermiddagen gästades Rossoneri av ett formstarkt Fiorentina, som dock säknade sin stora stjärna Stevan Jovetic.

Det skulle dock visa sig att Viola inte hämmades nämnvärt mycekt av anfallarens frånvaro, när man efter tio minuters spel tog ledningen på San Siro. Efter ett inspel från höger landade bollen slutligen framför den tidigare Milan-spelaren Alberto Aquilani, som enkelt sköt in ledningsmålet – men som valde att inte fira målet till respekt för sin gamla klubb.

Fiorentina fortsatte att vara det bättre laget mot ett blekt Milan, där man dock fick en bra möjlighet att komma tillbaka in i matchen. På ett inlägg mot straffområdet hoppade Roncaglia in i ryggen väldsamt på Alexandre Pato och domaren dömde straff. Straffen som sköts av just Pato, blev dock ingenting att minnas för Rossoneri när bollen flög högt över ribban.

Istället kunde gästerna dryga ut sin ledning med åtta minuter kvar av halvleken, när Borja Valero tog sig förbi en svagt försvarande Philippe Mexes, och rullade in bollen förbi en chanslös Abbiati i Milan-målet.

I den andra halvleken agerade Massimiliano Allegri och böt ut Urby Emanuelson samt Alexandre Pato och böt in Giampaolo Pazzini samt Bojan Krkic. Och det gav resultat till en början, där Pazzini en bit in i den andra halvleken höll sig framme och slog in en retur i det tomma målet. Det var dock Mexes fina aktion innan som låg bakom målet, där han med ryggen mot mål klackade bollen rakt in i den bortre stolpen.

Milan försökte sen komma upp igen och få till en kvittering, men Fiorentina försvarade sig bra och kunde slutligen också punktera matchen i slutskedet. Med tre minuter kvar av ordinarie speltid placerade El Hamdaoui snyggt in bollen i det bortre krysset och fastställde slutresultatet till 1-3.