Anfallstalangen Simeone till La Liga?

Giovanni Simeone kan lämna River Plate

Enligt Mundo Deportivo är Madrid-klubben nära att värva den argentinske anfallaren som gjorde succé i de sydamerikanska mästerskapen för U21-spelare.

Rayo Vallecano är ute efter en ersättare till Alberto Bueno som nästa säsong kommer att spela i FC Porto i den portugisiska ligan. Bueno var en av de största anledningarna till att man slutade på 11 plats den gångna säsongen i La Liga och nu vill man hitta en anfallare som garanterar mål för att man ska kunna hålla sig kvar i den spanska högstaligan även nästa säsong. Nu kommer uppgifter om att man väll värva Diego Simeones äldsta son, Giovanni som för tillfället River Plates a-lag där han är en av landets mest lovande strikers.

Drygt en månad efter att den spanska fotbollssäsongen avslutats vill Rayo nu vara ute i god tid för att ersätta Bueno, Leo Baptistão, Gaël Kakuta och Manucho även om den sista har erbjudits en kontraktsförlängning. En av de mest intressanta spelarna för den spanska huvudstadsklubben är Giovanni Simeone och flytten sägs enligt många vara bra för spelarens utveckling innan han tar steget för att spela i en av europas större klubbar.

Tidigare blivit erbjudna spelaren

Det är inte första gången som spelaren kopplas ihop med Rayo Vallecano. I vintras gick ryktet att spelaren skulle skriva på för klubben men då fanns det helt enkelt inte plats för ännu en anfallare.

”Vi blev erbjudna Gio (Simeone) men vi hade redan gjort klart med Miku och det var inte aktuellt att ta in en anfallare till” sa Rayos sportchef Felipe Miñambres i början av februari tidigare i år.

Man har tidigare även varit intresserad av att låna in Atlético Madrids Ángel Correa men spelaren har haft hälsoproblem vilket gjort att han valt att inte gå på lån till Vallecas-klubben. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply