Andreas Alm trodde att han skulle få sparken

AIK-tränaren var inställd på att få sparken

Efter förra säsongen spekulerade tidningarna om att Andreas Alm skulle få sparken från AIK. Dessa rykten avfärdas, men huvudpersonen själv menar att även han trodde att det var så det skulle bli.

Andreas Alm har under sina år som huvudtränare för AIK aldrig missat en topp 4-placering i Allsvenskan, men trots det finns det kritik mot honom. Vissa fans och experter tycks anse att han inte har det som krävs för att leda laget till en seger i ligan, men han får fortsatt förtroende. Det trots en period efter förra säsongen där tidningar konstant skrev om att han inom kort skulle få lämna klubben. AIK själva avfärdade ryktena då, men nu bekräftar Alm själv att det låg i luften att parterna skulle skiljas åt.

– Utifrån våra samtal kändes det som att det var läge för någon annan att ta över. Det var min självklara slutsats. Jag har skaffat mig en del kunskaper om hur klubben fungerar och märkte att saker och ting hände runt omkring mig, säger Alm till Offside enligt Sportbladet.

Det spekulerades mycket om att AIK varit i kontakt med före detta tränare som Stuart Baxter, Rikard Norling och Mikael Stahre. Själv kunde Alm ha studerat vidare under året.

– Jag hade förstås många tankar på vad jag skulle göra nästa år. Jag började kika på olika universitetsutbildningar. Jag fick tips om en bra KBT-utbildning i Stockholm som jag fastnade för, säger Alm till Offside enligt Sportbladet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365