Analys: 5 saker som gjorde att Arsenal besegrade Bayern München

bet365

Analys: 5 saker som gjorde att Arsenal besegrade Bayern München

Fem nycklar till att Arsenal vann över Bayern München

Arsenal tog en tung och inte minst viktig skalp hemma på Emirates Stadium mot Bayern München efter en heroisk 2-0-vinst. Nu är man tillbaka i kampen om slutspelsplatsen, och vi tittar tillbaka på matchen och belyser de element som gjorde segern möjlig för Arsenals del.

Under tisdagskvällens ensemble med heta Champions League-matcher var det ett möte som stack ut ur mängden. Det var nämligen dags för gruppspelets kanske hetaste sammandrabbning mellan tyska giganten Bayern München mot Arsenal, där engelsmännen stod som värd på Emirates Stadium. Som så många gånger förr ställdes Arsène Wenger mot Pep Guardiola, men det var tveklöst vem av herrarna som hade den vassaste kniven mot strupen. Den förstnämndes lag var piskade att slå Bayern efter att ha floppat i två raka matcher mot Dinamo Zagreb och Olympiakos, vilket man också lyckades med efter en stark insats och 2-0 signerat Olivier Giroud och Mesut Özil. Nu tar vi en titt på och analyserar fem saker som ledde till denna vinst för Arsenal och deras renässans i Champions League.

1. ”Wenger, den envise” slopade envisheten

Fotbollens Houdini”, som går under namnet Arsène Wenger, visade varför han dras med detta smeknamn. Det är när Wenger är som mest pressad som han får sitt lag att prestera bäst, och det är av en enda anledning – det är då han tvingas att tänka om.

Idag struntade i han att låta David Ospina spela, även om tanken förmodligen var att han skulle starta samtliga gruppspelsmatcher i Champions League på förhand, då colombianens speltid i ligan har minimerats totalt efter värvningen av Petr Cech. Tjecken skulle visa sig vara en vital del i denna vinst för Arsenal (vilket vi går in på senare), men det var inte bara där som förändringarna blev nyckeln…

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply