Allsvenskans bästa elva hittills

Nu är Allsvenskan-bloggen tillbaka igen efter ett härligt sommaruppehåll fyllt med VM, där bland annat Allsvenskans Celso Borges deltog.

17 härliga omgångar är spelade nu i Sveriges bästa fotbollsdivision, och det är dags att summera upp det hela med att avslöja vilka som bloggen tycker har stuckit ut lite extra. Det summeras genom att göra en elva, bestående av de spelare som gjort bäst ifrån sig på sin position.

Vi kör:

(3-4-3, från vänster till höger)

Målvakt

Robin Olsen: Varit stabil match efter match, och en stor bidragande faktor till att de regerande mästarna släppt in minst mål av alla. Endast 14 stycken på 17 matcher. Axlat rollen som Dahlins ersättare på ett ypperligt sätt.

Försvarare

Ricardinho: Malmös ytterback som fortsätter att imponera på vänsterkanten. En av de mer rutinerade spelarna i skåningarnas backlinje och visar ofta prov på just sin rutin.

Daniel Johansson: Johansson har varit en otroligt viktig kugge i Henke Larssons Falkenberg. Det mederlanstippade laget har verkligen kommit igång på allvar den senaste tiden, och försvarsspelet har börjat sätta sig. Mittbacken imponerar mer ofta än sällan, och kanske kan det ta Falkenberg ännu högre.

Johan Larsson: Fortsätter att ta enorma kliv i utvecklingen som högerback. Kom till Elfsborg som högerytter för ett antal säsonger sedan, men skolades om till högerback. Och vilken succé det blivit för unge Larsson som nu knappt missar en match för boråsarna. Fantastiskt bra offensivt med sin löpvilja.

Mittfältare

Nabil Bahoui: Trollkonsternas man fortsätter att imponera från sin kant i AIK. Kan blixtra till när som och fixa ett drömläge för både sig själv och sina lagkamrater. Frågan är bara hur länge AIK för behålla honom?

Markus Halsti: Malmö FF:s alldeles egna slitvarg. En kille som ofta glöms bort när det pratas om Malmös succé och framfart. Innermittfältaren är minst sagt delaktig i det som händer ute på planen, och han vill aldrig någonsin ge upp. Det är killen som inte trivs med känslan av att ”det går för bra”.

Celso Borges: Nyligen hemkommen efter att ha skapat historia med sitt Costa Rica i VM. Var en utav Costa Ricas absolut bästa, och i AIK har mittfältaren inte direkt varit sämre. Har lite haft rollen som den offensiva och chansskapande mittfältaren i Stockholmsklubben, vilket han klarat av alldeles utmärkt. Det, kryddat med lite spektakulära drömmål gör att den här mannen är given på det centrala mittfältet.

Marcus Rohdén: Har tagit Allsvenskan med storm, och känns numera minst sagt ingjuten i Elfsborgs startelva. En spelare som aldrig slutar springa, och som samtidigt kan sättas i princip var som helst på planen. En all-round spelare som nu även kommit igång ordentligt med målskyttet.

Anfallare

Lasse Vibe: Kan man välja att inte ta med anfallaren som gjort tolv mål på 17 matcher, och därmed leder skytteligan? Knappast. När Lasse Vibe är bra, är IFK Göteborg bra. Frågan alla ställde sig när Tobbe Hysén lämnade blåvitt var vem som skulle göra målen. Svaret är lika enkelt som det låter; Lasse Vibe.

Markus Rosenberg: Vände hem till Malmö efter flera år utomlands. Fick stora förhoppningar på sig att bli Malmös nya stormålskytt. Kan man lyckas när varenda Malmöbo satte en sådan press på honom? Tydligen, för Rosenberg har verkligen varit bidragande till att de ljusblåa skåningarna har hunnit med att göra 35 baljor. Leder nu poängligan med sina sju mål och tio assist.

Måns Söderqvist: Varit Kalmars frälsare så här långt, och har verkligen öst in mål. Nio mål har anfallaren hunnit med att göra, och har varit en väldigt bidragande faktor till Kalmars uppskjut till den allsvenska toppen. Men kommer smålänningarna kunna behålla sin målkung?

Nu ser vi fram emot de nästkommande omgångarna med spänning, kan matcherna överträffas? Hoppas det, för Allsvenskan känns minst sagt het just nu.

David Gerd

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365