Allsvensk sammanfattning – omgång 9

Allsvenskan TV-avtal och TV-rättigheter 2016

Jönköpings Södra IF – Helsingborgs IF 1-1

Händelserik match och 1-1 i underkant sett till antalet vassa chanser de båda lagen skapade. Bra målvaktsspel av både Damir Mehic och Tomer Chencinski.
Pawel Cibicki var ett ständigt hot för Helsingborgsförsvaret och fick ett mål som belöning.

Målskyttar
Jönköpings Södra IF: Pawel Cibicki
Helsingborgs IF: Frederik Helstrup

Malmö FF – Gefle IF 3-0

Guillermo Molins visade vad han är kapabel till. 1-0 prickade han in med huvudet på hörna och kort därefter satte han tvåan med en elegant klack som till och med Zlatan Ibrahimovic måste vara imponerad av. Vladimir Rodic spikade slutresultatet med kvarten kvar att spela.

Målskyttar
Malmö FF: Guillermo Molins (2), Vladimir Rodic

Kalmar FF – Hammarby IF 1-1

En bjudning från Hammarbyförsvaret bäddade upp för hemmalagets Marcus Antonsson att rulla in bollen bakom Ögmundur Kristinsson, inga misstag från Antonsson vid det tillfället och 1-0 stod sig i halvtid. Gästernas Erik Israelsson kvitterade i mitten av den andra halvleken med ett riktigt drömmål vilket ledde till delad pott på Guldfågeln Arena.

Målskyttar
Kalmar FF: Marcus Antonsson
Hammarby IF: Erik Israelsson

IFK Norrköping – GIF Sundsvall 3-1

Emir Kujovic öppnade målskyttet från straffpunkten och Sebastian Andersson utökade sedan ledningen tidigt i den andra halvleken. GIF Sundsvall vek dock inte ner sig vilket resulterade i ett 1-2-mål i den 89:e minuten.
Hemmastarka IFK Norrköping skulle få det sista ordet genom ett mål av Nikola Tkalcic i slutsekunderna.

Målskyttar
IFK Norrköping: Emir Kujovic, Sebastian Andersson, Nikola Tkalcic
GIF Sundsvall: Johan Eklund

Örebro SK – IF Elfsborg 1-0

En 1-0-match brukar inte vara så värst intressant men denna drabbning var ett stort undantag.
Många skott avlossades och flera vassa målchanser skapades, trots det föll matchens första och enda mål i minut 95(!). Örebros mittback Erik Moberg nådde högst när bollen lyftes in i straffområdet och hela Behrn Arena exploderade i glädje.

Målskytt
Örebro SK: Erik Moberg

Östersunds FK – IFK Göteborg 2-0

Sedan tidigare vet vi att Östersunds FK:s försvarare Ronald Mukiibi kan skjuta, och i denna matchen fick han en bock i målprotokollet efter en riktig drömraket i bortre krysset. Kort därefter spikade Saman Ghoddos slutresultatet efter att han hittat en lucka bakom John Alvbåge i IFK Göteborg-kassen.

Målskyttar
Östersunds FK: Ronald Mukiibi, Saman Ghoddos

Falkenbergs FF – BK Häcken 1-4

BK Häckens tränare Peter Gerhardsson hade nog en härlig dag i Falkenberg. Fyra läckra mål fick han se sitt lag göra från sidlinjen utöver att de visade upp ett fint spel.
Tyngre för Falkenbergs FF som efter nio omgångar ligger på sistaplatsen i tabellen med fyra inspelade poäng.

Målskyttar
Falkenbergs FF: Enock Kwakwa
BK Häcken: Alexander Jeremejeff, Samuel Gustafsson, Paulinho (2)

AIK – Djurgårdens IF 2-0

AIK tog ledningen tidigt i tvillingderbyt mot Djurgårdens IF genom Stefan Ishizaki. Hans frispark överlistade Hampus Nilsson i Djurgårdsmålet.
Tidigt i den andra halvleken fick AIK-supportrarna jubla ännu en gång då Haukur Hauksson nickade in en hörna. Djurgården skapade efter det flera goda chanser men Patrik Carlgren höll tätt och AIK gick segrande ur derbyt.