Allsvensk sammanfattning – omgång 8

Allsvenskan TV-avtal och TV-rättigheter 2016

Östersunds FK – Kalmar FF 1-0

Ett enda mål i matchen och det föll tidigt. Efter endast sju minuter spel nickade högerbacken Ronald Mukiibi in 1-0-målet bakom Ole Söderberg i Kalmar FF-kassen. Det fanns bud på fler mål men planens båda målvakter spelade förtroendegivande.

Målskytt
Östersunds FK: Ronald Mukiibi

IF Elfsborg – Gefle IF 2-0

IF Elfsborg dominerade matchen och hotade gång efter annan. Lars Nilsson och Simon Hedlund fick var sin bock i målprotokollet och det kunde blivit fler. Gefles målvakt Andreas Andersson spelade stabilt trots två insläppta mål.

Målskyttar
IF Elfsborg: Lars Nilsson, Simon Hedlund

Jönköpings Södra IF – IFK Norrköping 0-2

Fortsatt serieledning för de regerande svenska mästarna IFK Norrköping efter en ny trepoängare. Inte helt otippat var det anfallsduon Nyman-Kujovic som noterades för de två målen.
Jönköpings Södra IF har börjat tappa i tabellen efter den fina säsongsinledningen.

Målskyttar
IFK Norrköping: Christoffer Nyman, Emir Kujovic

Helsingborgs IF – Malmö FF 2-1

Jordan Larsson har hittat formen och imponerat stort under de senaste omgångarna. I matchinledningen av Skånederbyt visade han upp sin fina vänsterfot igen, 1-0 efter fyra minuter spel. Matthew Rusike utökade ledningen, med sitt första mål i Helsingborgströjan, med knappa 10 minuter kvar att spela.
På tilläggstid fick Malmö FF in ett tröstmål genom Magnus Wolff Eikrem.

Målskyttar
Helsingborgs IF: Jordan Larsson, Matthew Rusike
Malmö FF: Magnus Wolff Eikrem

BK Häcken – AIK 2-3

Svängig och händelserik match på Bravida Arena som kunde slutat hur som helst. Det var dock bortalaget AIK som drog det längsta strået.
Carlos Strandberg går från klarhet till klarhet och nätade dubbelt mot sin förre klubb BK Häcken.
Viktigt för BK Häcken att brassen och publikfavoriten Paulinho är tillbaka efter sin skada.

Målskyttar
BK Häcken: Paulinho (2)
AIK: Carlos Strandberg (2), Ahmed Yasin

GIF Sundsvall – Falkenbergs FF 2-1

Runar Mar Sigurjonsson fortsätter att imponera och göra mål. Mot Falkenbergs FF öppnade han målskyttet med ett distinkt långskott. GIF Sundvall utökade sedan ledningen genom Stefan Silva.
Falkenberg fick in en boll i slutet av matchen men det räckte inte för att ta poäng.

Målskyttar
GIF Sundsvall: Runar Mar Sigurjonsson, Stefan Silva
Falkenbergs FF: Thomas Juel Nielsen

IFK Göteborg – Djurgårdens IF 2-1

Unge Besard Sabovic fick chansen från start på Djurgårdens IF:s centrala mittfält i Kevin Walkers frånvaro och tog vara på chansen. Mål direkt i sin första allsvenska match från start.
IFK Göteborg skulle dock stå som vinnare i storstadsmötet efter 90 minuter spel. Gustav Engvall och Tobias Hysén målskyttar för ”Blåvitt”.

Målskyttar
IFK Göteborg: Gustav Engvall, Tobias Hysén
Djurgårdens IF: Besard Sabovic

Örebro SK – Hammarby IF 3-2

Galen match fullspäckad med chanser åt båda hållen. Trots fem gjorda mål var det en målsnål match sett till de chanser som radades upp en efter annan.
Oavgjort 2-2 stod sig i halvtid och med 20 minuter kvar att spelade nickade Brendan Hines-Ike in segermålet för Örebro SK.
Jacob Rinne var strålande i målet och höjde sina aktier. Som pricken över i:et räddade han Kennedy Bakircioglus straff i matchens absolut sista sekund.