Allsvensk sammanfattning – omgång 10

Allsvenskan TV-avtal och TV-rättigheter 2016

Hammarby IF – Malmö FF 2-3

Målkalas på Tele2 Arena när Hammarby IF fick besök av Malmö FF.
Redan efter tre minuter spel föll det första målet, Hammarby tog ledningen genom brassen Romulo Cabral. Bara minuter senare kvitterade dock Vidar Kjartansson matchen. Gästande Malmö FF gick in till halvtidsvilan med ledning 2-1. Den andra halvleken bjöd på två mål, ett åt vardera håll, och skåningarna lämnade Stockholm med tre poäng.

Målskyttar
Hammarby IF: Romulo Cabral, Erik Israelsson
Malmö FF: Vidar Kjartansson, Anders Christiansen, Magnus Eikrem

GIF Sundsvall – IF Elfsborg 1-3

Jämt och händelserik match där hemmalaget tog ledningen, men sedan hittade IF Elfsborg luckor i GIF Sundsvall-försvaret.
Efter underläge i halvtid för Elfsborg vände Viktor Prodell på matchen med sina två mål. I slutminuterna spikade Marcus Rohdén slutresultatet från straffpunkten.

Målskyttar
GIF Sundsvall: Pa Dibba
IF Elfsborg: Viktor Prodell (2), Marcus Rohdén

BK Häcken – Jönköpings Södra IF 3-1

BK Häckens offensiv fortsätter att imponera och i Allsvenskans tionde omgång visade de upp fin anfallsfotboll när Jönköpings Södra IF besegrades. Vänsterbacken Kari Arkivuo öppnade målskyttet för BK Häcken och Samuel Gustafsson satte tvåan med en elegant tunnel på Damir Mehic i J-Södra-målet.
Alexander Jeremejeff prickade in Hisingeklubbens tredje mål och Pawel Cibicki fick in en tröstboll för sitt Jönköpings Södra i slutskedet av matchen.

Målskyttar
BK Häcken: Kari Arkivuo, Samuel Gustafsson, Alexander Jeremejeff
Jönköpings Södra: Pawel Cibicki

Helsingborgs IF – Östersunds FK 1-1

Delad pott och ett mål vardera på Olympia i matchen mellan Helsingborgs IF och Östersunds FK. Andrew Stadler såg till att de tillresta bortasupportrarna fick jubla först när han hittade nätet efter halvtimmen spelad. Strax innan halvtid kunde ledningen utökats men ribban var i vägen för Saman Ghoddos.
Helsingborg tryckte på för en kvittering i den andra halvleken och till slut fick de utdelning. Med knappa tio minuter kvar att spela visade Anton Wede vägen med sin volleyträff.

Målskyttar
Helsingborgs IF: Anton Wede
Östersunds FK: Andrew Stadler

IFK Göteborg – IFK Norrköping 1-1

Arnor Ingvi Traustason fick första ordet i kamratmötet. Efter en vass vändning smällde han in bollen bakom en chanslös John Alvbåge.
IFK Göteborg gav dock inte upp för det och sent i matchen, i minut 87, fick de utdelning efter en slutforcering. Högerbacken Emil Salomonsson nickade in bollen vilket blev matchens sista mål.

Målskyttar
IFK Göteborg: Emil Salomonsson
IFK Norrköping: Arnor Ingvi Traustason

Gefle IF – Örebro SK 0-4

Örebro SK var på spelhumöret på Gavlevallen och visade upp fint och stabilt spel. Redan efter sex minuter satte Karl Holmberg Örebro i förarsätet och sedan flöt det bara på. 4-0 skrevs slutresultatet till efter att Hjortur Logi Valgardsson, Astrit Ajdarevic och Maic Sema fått näta var sin gång. Alexander Axén måste vara nöjd över sina spelare.

Målskyttar
Gefle IF:
Örebro SK: Karl Holmberg, Hjortur Logi Valgardsson, Astrit Ajdarevic, Maic Sema

Djurgårdens IF – Kalmar FF 0-3

Ännu en kollaps från Djurgårdens IF:s sida. 3-0 i Kalmar FF-favör skrevs slutsiffrorna till efter att Marcus Antonsson återigen gjort mål, på Tele2 Arena fick han jubla extra vid två tillfällen.
Kalmar FF börjar klättra i tabellen efter den tuffa säsongstarten samtidigt som Djurgården börjar halka neråt.

Målskyttar
Djurgårdens IF:
Kalmar FF: Marcus Antonsson (2), Jonathan Ring

Falkenbergs FF – AIK 2-3

Rikard Nordling har fått en smakstart på tränarposten hos AIK, först derbyvinst mot Djurgårdens IF och nu vinst på bortaplan mot Falkenbergs FF. Carlos Strandberg fortsätter att imponera och satte två nya mål när Otto Martler inte var helt fokuserad.
Mittbacken Thomas Juel Nielsen noterades för hemmalagets två mål men Falkenbergs maskineri fortsätter att gå trögt.