Alexis Sanchez kan lämna Arsenal för La Liga

Alexis Sanchez kan lämna Arsenal för La Liga

Återvänder Alexis Sanchez till La Liga?

Chilenaren som tidigare spelat i FC Barcelona kan komma att återvända till den iberiska halvön för spel i La Liga, det rapporterar brittisk media efter att Gunners säsong inte blivit som spelaren tänkt sig.

Efter tre säsonger i FC Barcelona som innebar en ligatitel och en cuptitel lämnade Alexis Sanchez La Liga för spel i Premier League där han blev köpt av Arsenal för dyra pengar. Sen ankomsten till Emirates Stadium har Sanchez varit en av lagets absolut bästa spelare men nu kan han komma att lämna den engelska huvudstaden. Anledningen är att Alexis sägs vara missnöjd med klubbens insatser, inte bara under den gångna säsongen där man inlett väldigt bra men tappat allt eftersom säsongen fått. Storförlusten mot Bayern Munchen i Champions League, med 5-1 i det första mötet ska även vara en av anledningarna till att spelaren vill lämna Premier League.

En flytt från Arsenal är långt ifrån omöjlig då Sanchez, tillsammans med Mesut Özil ännu inte har förlängt sina kontrakt som går ut efter den kommande säsongen. Därmed skulle priset för att köpa chilenarna sjunka ganska mycket samtidigt som flertalet klubbar står på kö för att värva 28-åringen.

Det saknas knappast intresse för spelaren som sägs vara på väg tillbaka till Spanien. Det blir dock ingen flytt tillbaka till Barcelona samtidigt som Real Madrid inte sägs vara något alternativ. Därför skriver nu Daily Star att det finns intresse från både Atlético Madrid med Diego Pablo Simeone i spetsen samt Sevilla där numera Chiles gamla landslagstränare Jorge Sampaoli håller till. Det förstnämnda laget ska tidigare ha erbjudit spelaren en lön på drygt 257.000 pund i veckan men då man för tillfället har en transferban som sträcker sig till och med sommarens fönster kan det bli svårt för den spanska huvudstadsklubben att köpa spelaren. Atlético har överklagat domen till FIFA och fortsätter hoppas på att man häver, eller skjuter fram transferförbudet, något som skulle göra att man kan köpa Alexis Sanchez i sommar.

SE ÄVEN: Arsenal lönelista 2016/2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply