Alexander Kačaniklić: Jag kommer att lämna Fulham till sommaren

Alexander Kačaniklić: Jag kommer att lämna Fulham till sommaren

Efter en lång tids tystnad uttalar han sig

Alexander Kačaniklić kom fram som en ung stark mittfältare som snabbt tog sig uppåt i rankorna och fick spela för det svenska landslaget och klubblaget Fulham som då spelade i Premier League, men nu har det gått ett tag med tystnad runt Helsingborgskillen och han väljer nu att bryta tystnaden.

Alexander Kačaniklić kom som en virvelvind och slog igenom i det svenska landslaget såväl som Fulham som då spelade i Premier League. Men nu har det gått några år och 24-åringen är fortfarande kvar i Londonklubben som numera kämpar runt i de nedre regionerna av Championship istället för att spela i den mer eleganta och pengafyllda Premier League. Därför har Alexander Kačaniklić bestämt sig för att nu lämna Fulham till sommaren när hans kontrakt tar slut.

– Min Fulham-historia kommer att ta slut nu till sommaren, säger han i en lång intervju med wenström.tv.

– Mitt kontrakt går ut och jag känner att det är dags för någonting nytt. Jag har varit här i sex år. Det har varit en del bra och en del lite mindre bra men jag känner att jag vill prova någonting nytt.

Vart det tar vägen härnäst är Kačaniklić ännu inte säker på, mer än att mittfältaren inte har någon lust att spela i England mer.
– Jag vill inte vara kvar i klubben helt enkelt, jag vill inte vara kvar i den ligan. Jag vill få en nystart. Jag vill bort från England, till något nytt. Nytt ställe, ny kultur ny fotboll.  Drömland är Spanien eller Italien. Intresse finns och har funnits, säger han.

– Det har känts så under en längre tid, egentligen ända sedan vi åkte ur Premier League, att jag har stått och stampat lite på samma ställe. Jag har inte kommit bort från klubben av olika anledningar men nu går kontraktet ut och då är det dags, säger han i programmet.

Gällande landslaget är allting väldigt ovisst. Det har nu gått 4 år sedan hans debut i landslaget och Premier League och trots att Kačaniklić numera spelar i Championship, som inte hålls under uppsikt i samma utsträckning som Englands högstadivision så anser han sig vara en bättre fotbollsspelare nu än vad han var då. Han har därtill fortfarande kontakt med landslagets player manager, Marcus Allbäck.

– Som fotbollsspelare är jag garanterat bättre nu än vad jag var för tre, fyra år sedan, det är inget snack om saken och det vet jag om. Det märker jag på matcherna jag spelar. Folk håller inte koll på Fulham på samma sätt nu som tidigare så det är inte så lätt för er att veta men jag har aldrig tvivlat på mig själv.
– Jag snackar med ”Mackan” då och då, de har bra koll på alla spelare. Jag har inte träffat honom på ett tag men det finns teknologi som gör att de kan ha koll på mig ändå så de har nog ganska bra koll. Man vet i alla fall att man finns i deras tankar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply