AIK tar alla tre poängen mot Häcken

BK Häcken reste till Solna för att bygga på efter en mycket fin 3-1 vinst borta mot Malmö FF, medan AIK hade siktet inställt på att resa sig efter 0-0 mot Mjällby i bagaget. Det var de sistnämnda som öppnade starkast, och Nils-Eric Johansson hade en nick i ribban efter en och en halv minut.

Även om AIK dominerade under stora delar av första halvlek sattes aldrig göteborgarnas målvakt Christoffer Källqvist på några riktigt svettiga prov. Det skulle dock Kyriakos Stamatopoulos utsättas för i början av den andra då Häcken öppnade riktigt piggt. Man hade flera heta målchanser inom loppet av ett par minuter, och Moestafa El Kabir hade bollen i nät – men det blev avvinkat för offside. Det var svårt att se på reprisbilderna om holländaren faktiskt var offside, och domslutet var ytterst tveksamt men ställningen förblev 0-0.

Det skulle istället vara stockholmarna som skulle göra mål, då Alexander Milosevic nickar bollen mer eller mindre på Goitom som styr in sitt femte allsvenska mål för säsongen, men framförallt 1-0 till hemmalaget med 70 minuter spelade.

Därefter kontrollerade AIK matchen, trots att Häcken var farliga till och från. Bortalaget fick smaka på sin egen medicin då AIK ställde om snabbt. Goitom hittade inhoppande Åhman-Perssons panna som styrde in slutresultatet 2-0. Det var mittfältarens första mål för säsongen, och det var förmodligen en stor lättnad då 26-åringen haft det mycket svårt att ta en ordinarie plats i den svarta tröjan.

AIK seglar alltså upp på en femte plats med samma poäng som fyran Elfsborg, medan Häcken ligger på en nionde plats med risk att falla ner ännu mer.