AIK kan värva tillbaka Niklas Backman

Niklas Backmans kontrakt med Dalian Aerbin löper ut snart, vilket kan göra att AIK försöker att värva tillbaka mittbacken. Stockholmsklubben är öppna för en värvning, men det återstår att se hur spelaren själv ställer sig till detta.

Niklas Backman lämnade AIK vintern 2014 för att påbörja sitt äventyr i Kina och klubben Dalian Aerbin. Första året var tufft för han och hans nya lag, då man slutade sist i den kinesiska högstaligan och därmed flyttades ned. Nu återstår tre matcher på säsongen, och lika lång tid på Backmans kontrakt, och framtiden är oklar. AIK kan dock vara sugna på att göra ett försök att värva tillbaka sin forne mittback.

– Niklas är en person som passar bra in i AIK och han finns med på vår lista över tänkbara värvning. Vi har inte sett honom på plats i Kina men jag känner Mikael Stahre väl och vi har bra koll på var Niklas står fotbollsmässigt, säger sportchefen Björn Wesström till Expressen.

”Vill spela i AIK igen”

Niklas Backman vet inte var han kommer att spela nästa säsong, då han för första gången någonsin kommer att vara kontraktslös.

– Mitt kontrakt går ut efter säsongen och det är bara tre matcher kvar. Sedan kan det vara slut här. Men vi får se vad som händer. Jag är öppen för det mesta. Det är en ny situation för mig att vara bosman och första gången jag har varit utan kontrakt, säger han till Expressen.

Backman själv ställer sig positiv till en återkomst till AIK, men frågan är om han är redo att ge upp sitt utlandsäventyr redan nu.

– Jag har också sagt att jag vill spela i AIK igen någon gång i karriären men sedan om det blir nu eller senare det får vi se. Jag fyller 27 år nu och flyttar jag hem till Sverige igen och skriver på för AIK så känns det som det inte blir något mer utomlands. Men vi får se som sagt, fortsätter Backman.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply