AIK glänste i Borges comeback – dubbla drömmål

AIK firade Celso Borges som kommit hem från VM-succén i Brasilien och costaricanen tog direkt en plats i startelvan på AIKs mittfält i hemmamatchen mot Kalmar FF.

Och det verkar som att AIK är i ett momentum just nu, 3-0-seger borta mot Åtvidaberg i förra omgången och Celso Borges comeback efter VM verkade fungera fint som tändvätska mot Kalmar.

Nabil Bahoui fortsätter att visa storform och 24 minuter in i matchen drog 23-åringen till från 30 meter och såg bollen segla in över Lars Cramer i bortakassen.

Trots att Kalmar ryckte upp sig från den första halvleken och började sätta tryck på AIK efter halvtid, kunde AIK utöka till 2-0 i 51:a minuten när Rissne-sonen Alex Milosevic agerade måltjuv och placerade in bollen efter Ibrahim Moros felträff.

På tal om Ibrahim Moro, samme man skulle sätta spiken i kistan efter att de rödas Emin Nouri fick rött kort efter att han sparkat ner Bahoui och sedan riktat ett skott mot honom.

Efter några minuters tumult återupptogs matchen på då slog Moro till, ett praktfull volley som stenhårt letade sig upp i krysset och de svartgula på läktaren firade vilt.

Hemmalaget fick alltså inte bara fira på grund av Borges comeback utan man kunde dessutom fira andra raka 3-0-segern och tre nya poäng, samtidigt som man passerar just Kalmar FF och är ny serietvåa.