AIK går mot stort spelartapp – ersätter med utlandsproffs

Stefan Ishizaki uppges bli Nabil Bahouis ersättare i AIK

Nabil Bahoui har växt ur den allvenska kostymen. Yttermittfältaren dominerar när han inte har skadeproblem och han försvinner troligtvis i sommar och AIK riskerar att tappa ytterligare tre spelare.

AIK kan komma att få en tuff sommar gällande spelarförluster. Det har länge varit känt att Nabil Bahoui jagas av betydligt större klubbar och att en flytt känns nära nu i sommar. Utöver Bahoui uppger Matchdax att AIK riskerar att tappa tre spelare till: Ebenezer Ofori, Henok Goitom och Sam Lundholm.

Bahoui har haft flera stora europeiska klubbar efter sig. Det har pratats om Inter, Inter, Everton, Southampton, Burnley, Stoke och Real Sociedad under tidigare transferfönster men det har inte blivit något utav det hela. För tillfället finns det inget alternativ som visar störst intresse, men en övergång uppges ändå vara mycket trolig i sommar.

Gällande Sam Lundholm så ska det holländska bottenlaget Excelsior hört av sig till AIK om yttermittfältarens tillgänglighet. Ofori och Goitom har inga direkta klubbar efter sig, även om det har pratats om England och Holland för Ofori och flera asiatiska länder för 31-åriga Goitom.

Ersätter med 33-årigt utlandsproffs

Att ersätta en spelare som Bahoui är inte en enkel uppgift. AIK tror sig i alla fall ha hittat den tänkta ersättaren och han heter Stefan Ishizaki. Den 33-åriga yttermittfältaren har nu spelat två säsonger i LA Galaxy och har sagt att han vill återvända hem till Allvenskan och hem till AIK som han spelade för mellan 1999 och 2004.

Matchdax menar att Ishizaki kan bli klar när som helst eftersom han för tillfället är klubblös då han inte förlängde sitt kontrakt med LA Galaxy som gick ut i maj.

Totalt spelade Ishizaki 103 matcher för AIK innan han gjorde nästan 200 matcher för Elfsborg med två kortare perioder i Vålerenga och Genoa där emellan.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply