AIK bröt förlustsviten mot Gefle

Som det brukar vara på hemmaplan tog AIK tag i spelet med offensivt tänkt, mot det defensivt skickliga Gefle.

Men det var inte förens i den 39 minuten Gefles nolla spräckets. Robin Quaison som verkligen har spelat in sig i startelvan den här säsongen, stod för en fantastisk soloprestation till vänster när han först drog med sig bollen i kamp med två backar och sedan klackade med sig bollen och hittade inspel som Goitom högg på, men det var Gefles Portin som rensade rätt på egen spelare och in i mål.

I den andra halvleken släppte det dock rejält för AIK som efter 20 minuter utökade till 2-0. Celso Borges och Henoc Goitom väggspelade och i position till höger dundrade Borges upp bollen i höger kryss, otagbart för målvakten Emil Hedvall.

Inte långt därefter punktedare AIK matchen definitivt när Nisse Johansson efter en hörna petade in 3-0 och Andreas Alm valde sedan i slutet att lufta spelare och bland annat fick 17-årige Anton Salétros göra debut i den svartgula tröjan.

I matchens slutskede skulle Martin Mutumba visa upp stor skicklighet när han inte bara en gång, utan två gånger lurade bort Geflebackar med att lyfta bollen över dem.

Viktig seger för AIK som krigar på i toppstriden, samtidigt som Gefle nu bara är en poäng före Halmstad på kvalplatsen och måste bryta sin negativa trend om man ska klara kontraktet.