Aguero borta i en månad

Missar Manchester derbyt

Efter att ha dragit på sig en muskelskada i Argentinas förlustmatch mot Ecuador på torsdagen förutspår nu Premier League stjärnan att han blir borta en månad och missar därmed det viktiga Manchester derbyt.

Sergio Aguero, 27, blev utburen på bår under Argentinas överraskande 2-0 förlust mot Ecuador på torsdagskvällen. Anfallaren besökte sedan en klinik i Buenos Aires på fredag eftermiddag där det blev bekräftat att han rivit upp knäsenan.

– Jag tror inte jag kommer spela på en månad, sade han på fredag.

– Jag ska gå till AFA (Argentinska fotbollsförlundet) landslagsförening för att fortsätta med behandling. För att komma tillbaka från skadan kommer jag säkert behöva en månad, men det beror på hur det utvecklas, berättade han för TyC Sports via The Mirror.

– Jag har spelat väldigt frekvent och var osäker inför torsdagens match in i sista minuten men som spelare vill du alltid vara där och du vet aldrig vad som kan hända, tillägger Aguero.

Agueros frånvaro är inte så bra nyheter för Manchester City och Manuel Pellegrini, med tanke på ligatoppsfighten och derbyt mot Manchester United samt viktiga Champions League matcher mot Sevilla.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply