Åge Hareide lämnar Malmö FF – ersättare jagas

bet365

Malmö FF letar ny tränare – Åge Hareide till Danmark

Efter att ha tagit Malmö FF till två raka gruppspel i Champions League skriver Sydsvensken att Åge Hareide lämnar klubben för att ta över det danska landslaget.

Malmö FF är på jakt efter en ny tränare, detta då Åge Hareide lämnar klubben för att bli förbundskapten i Danmark. Sydsvenskan rapporterar att matchen mot Paris Saint-Germain var norrmannens sista tävlingsmatch på Swedbank stadion, något som han dock inte ville bekräfta.

– Det kan jag faktiskt inte svara på nu. Det blir i alla fall Molde på torsdag i träningsmatch. Jag vet faktiskt inte vad som händer sedan. Jag har ju tydligt sagt att vi skulle klara av det vi har att göra först, säger Malmötränaren.

”Har inte sagt upp sig”

Enligt Sydsvenskan ska Åge Hareide och Dansk Boldspil Union vara överens och det hela ska presenteras inom kort. Man skriver även att MFF är långt i processen att hitta en ersättare då Malmös klubbledning varit medvetna om situationen under en längre tid. Från klubbens håll vill man dock inte avslöja något.

MFFs ordförande Håkan Jeppsson skriver följande i ett SMS till Sydsvenskan.

– Åge är vår tränare och har inte sagt upp sig.

Onsdagens match slutade med förlust för Malmö FF då Zlatan Ibrahimovic och hans PSG vann med hela 0-5, detta efter att Zlatan gjort mål och Markus Rosenberg missat en straff.

Stuart Baxter kan ersätta

Sydsvenskans MFF-bloggare Max Wiman skriver under torsdagen att den engelske tränaren Stuart Baxter kan vara den som tar över efter Åge Hareide. Engelsmannen var på plats på Swedbank Stadion under gårdagens match och den för tillfället klubblöse 62-åringen som senast var i Gençlerbirliği SK tidigare i år kan komma att bli ny tränare i Malmö.

Josep Clotet Ruiz är ett annat namn som nämns, spanjoren var assisterande tränare i Malmö FF 2010 och har besökt Swedbank Stadion flertalet gånger efter att han lämnat tränarstaben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365