Afrikansk duo provtränar med AIK

AIK tittar närmare på två spelare

Mitt under den allsvenska guldstriden tittar AIK närmare på två afrikanska spelare.

Med sju matcher kvar att spela av Allsvenskan har AIK placerat sig på en andraplats i tabellen vilket gör att de är minst sagt inblandade i guldstriden. Trots det har man nu två provspelare på plats.

Fotbolldirekt skriver under fredagen att Saidu Fofanah och Prince Barrie, båda från Sierra Leone, är på plats i Stockholm för provspel med AIK.

– Båda ska vara här fram till den 25 september och båda har spelat ett par matcher samt tränat med A-truppen, berättar AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbolldirekt.

Både Fofanah och Barrie har under sin korta tid i Stockholm imponerat stort på AIK-ledningen trots omständigheterna i Sierra Leone.

– Det här är namn som motsvarat våra förväntningar, speciellt med den brokiga säsong båda har haft med tanke på ebolaproblemen där hemma och allt vad det innebär men också hur ligan varit nedstängd så att det under perioder inte spelats några tävlingsmatcher överhuvudtaget, säger Wesström.

Saidu Fofanah är en central mittfältare som enligt Wesström är bra på att hålla i bollen samt att bidra mycket till tempo och rytm, och Prince Barrie är en yttermittfältare med snabbhet som sin spetsegenskap.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply