Adidas avslöjar mediernas rykte

bet365

James Rodríguez övergång till Real Madrid har skapat stora skriverier i världspressen. 23-åringen från Cúcuta i Colombia lämnade tidigare i sommar Monaco för spel i Real Madrid för övergångssumman 80 miljoner euro. James skrev på för sex år och på presentationen på Santiago Bernabéu poserade mittfältaren med tröja nummer 10.

  Ett par dagar efter presentationen av nyförvärvet gick flera medier världen över ut med att det hade sålts drygt 450.000 tröjor under de första 48 timmarna efter presentationen, något som skulle visa sig vara helt felaktiga. CNN, BBC, spanska AS och argentinska La Nacion var några av de medier som gick ut med de påhittade uppgifterna.

I dagarna gick ESPN ut med uppgiften att colombianen sålt drygt 900 tröjor under de första 48 timmarna. Något som bekräftas av Real Madrids officiella supportershop. ”Vi har sett mediernas skriverier angående tröjförsäljningen och de är inte sanna.” berättar en anställd i klubbens officiella shop i Madrid.

 

Adidas bekräftade även att Real Madrid säljer cirka 1,4 miljoner per år där ungefär en miljon trycks med Ronaldo på ryggtavlan.

 

 Källa: ESPN Deportes

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply