bet365

Adebayor – Lösningen på West Hams anfallskris?

West Ham på jakt efter anfallare

En anfallare har precis lämnat sjuksängen, en annan ska precis spendera tre månader där, en tredje har svårt att näta. Nu har ”The Hammers” fått nog och jagar nya anfallare.

Inledningen av Premier League kunde inte börjat bättre, West Ham slog Arsenal i premiären med 2-0. Det finns dock ett orosmoln för den nye tränaren Slaven Bilic – det är tunt på anfallssidan. På pappret har man fem anfallare, vilket borde räcka och bli över, men riktigt så enkelt är det inte.

Engelsmannen Andy Carroll har sedan övergången från Liverpool haft sex skador, det har inneburit att anfallaren varit skadad halva sin tid i West Ham. Senast var det i februari som engelsmannen åkte på en ny långtidsskada och är ännu inte tillbaka i matchform. Risken för nya skador är en viktig faktor till att det inte går att förlita sig på honom fullt ut.

Ännu en anfallare skadad

Nyligen spelade West Ham kvalet till Europa League, då var olyckan framme för ecuadorianen Enner Valencia som gick ut skadad. Både höger knä och vrist hade tagit stryk vilket tvingar ”The Hammers” att klara sig utan honom i tre månader.

Ytterligare ett frågetecken är anfallaren Modibo Maïga, han har haft det tufft med målproduktionen i Premier League. Under sina tre säsonger i klubben har han nätat tre gånger på 32 matcher. Att förlita sig på att Maïga ska fixa målen för West Ham är knappast realistiskt.

Blir Adebayor frälsaren?

Övriga anfallare är Diafra Sakho och Mauro Zárate, den senare gjorde ett av målen mot Arsenal nu i veckan. De båda anfallarna är en viktig del i Slaven Bilics lagbygge och startade som båda anfallarna i matchen mot Arsenal. Men i händelse av en skada eller avstängning så ser det tomt ut med vettiga alternativ, därför letar man efter en till anfallare innan fönstret stänger.

En av anfallarna man jagar är togolesen Emmanuel Adebayor, i alla fall om man får tro The Evening Standard. Togolesen tillhör Tottenham dit han kom från Manchester City på lån 2011. Debutsäsongen blev lyckad efter 17 mål i Premier League och lånet blev en permanent övergång för Adebayor. Sedan dess har det gått tyngre för togolesen med undantag för en period under säsongen 2013-14. De senaste tolv månaderna har det enbart blivit nio starter och fyra inhopp för anfallaren, nu ska klubben vilja göra sig av med honom för 65 miljoner kronor.

Fler än Adebayor är på West Hams önskelista

The Evening Standard uppger dock att Emmanuel Adebayor enbart är en av tolv anfallare man jagar. En av de andra spelarna ska vara efter är Manchester Uniteds mexikanske anfallare Javier Hernández. Mexikanen var utlånad till Real Madrid under föregående säsong och stod för sju mål i La Liga.

Det återstår att se om West Ham plockar in en ny anfallare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply