Accam kunde ha hamnat i Häcken

bet365

I ett reportage i dagens bilaga av Helsingborgs Dagblad avslöjar HIF-spelaren David Accam att han efter sin succé ville till Häcken, men hamnade i Helsingborg istället.

– Jag ville till Häcken. Det var mitt absoluta förstaval. Jag gillade deras sätt att spela. Även Malmö fanns med då deras spelstil passar mig bra. Men Helsingborg visade mig en fantastisk respekt, i synnerhet Jesper Jansson (sportchef i HIF), och det fick mig att tänka om. Jag älskar att vara här, säger Accam till HD.

Efter succén i fjolårets division 1-klubb Östersund (numera Superettan) med nio mål på 14 matcher flyttade Accam till Helsingborg, i dagens HD uttrycker han hur viktigt det är för honom att man även utbildar sig utanför planen.

– Att få en utbildning var viktig för mig. Mina föräldrar såg också utbildningen som viktigare än fotbollen, det fick jag i England, säger David Accam.

22-åringens fotbollsresa i den ghananska akademin Right to Dream Academy innan han flyttade till England och representerade två klubbar längre ner i seriesystemet samtidigt som han pluggade. Därefter flyttade han till Östersund 2012 och därefter under hösten bar det av till Skåne.

Slutligen avslöjar David att han även nu sitter bakom skolbänken, för att lära sig svenska. 

– Jag vill lära mig språket vart jag än är, om ett halvår kanske vi kan göra intervjun på svenska. För mig handlar det om att visa respekt för min omgivning. Vem vet vad som händer i framtiden. Det kanske slutar med att jag jobbar i Sverige, vem vet? säger Accam till hd.se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply