Anfallare: Alexander Gerndt
Anfallare: Robin Simovic
Anfallare: Mattias Mete

Johannes Hopf, Genclerbirligi

Johannes Hopf var en av få svenska målvakter som fick speltid ute i fotbollsvärlden under den gångna helgen. 28-årige Hopf fick 6,3 i betyg av whoscored.com i bortamatchen mot Gaziantepspor där hans Genclerbirligi vann med 3-1. Genclerbirligi ligger på nionde plats i den turkiska högstaligan och har, med fyra omgångar kvar, fortfarande en teoretisk chans att knipa fjärdeplatsen som innebär kval till Europa League. Johannes Hopf är ordinarie i laget och är högaktuell för en trupputtagning till sommarens EM-slutspel.

Andreas Granqvist, Krasnodar

Lagkaptenen Andreas Granqvist är given i Krasnodars mittförsvar och har bara missat en enda match den här säsongen. På söndagen tog Krasnodar fjärde raka segern när bottenlaget Ufa besegrades med 4-0 på hemmaplan. 31-årige Granqvist spelade som vanligt hela matchen och fick 7,0 i betyg av whoscored.com. Han var väldigt delaktig i spelet och hade 92% lyckade passningar. Med fem matcher kvar av säsongen ligger Krasnodar på tredje plats i ryska Premier League och har fem poäng upp till ledande FK Rostov.

Axel Sjöberg, Colorado Rapids

25-årige Axel Sjöberg spelade hela matchen i mittförsvaret när hans Colorado Rapids tog tredje raka segern och besegrade Seattle Sounders med 3-1 i amerikanska MLS. Av whoscored.com fick den reslige mittbacken 7,0 i betyg och han gjorde en stabil match, vilket inte minst passningssäkerheten på 100% visar på. Efter åtta spelade matcher ligger Colorado på andraplats i Western Conference i MLS.

Marcus Olsson, Derby County

Spelade 90 minuter som vänsterback när hans Derby spelade 1-1 mot Sheffield Wednesday i Championship. 27-årige Olsson gjorde en fin match och fick av whoscored.com 7,4 i betyg, vilket var näst bäst i laget. Derby ligger på femte plats i Championship och har med två omgångar kvar säkrat kvalspel till Premier League.

Emil Forsberg, RB Leipzig

Startade som vänsterytter för RB Leipzig och blev målskytt när han stötte in ledningsmålet mot Kaiserslautern i den 56:e minuten. Forsberg byttes sedan ut i den 76:e minuten och kort därefter kvitterade Kaiserslautern till 1-1. Med tre matcher kvar ligger Leipzig på andra plats i 2. Bundesliga och har goda chanser att avancera till Bundesliga. 24-årige Forsberg Har gjort sig ett namn i landslaget och kommer med största sannolikhet att finnas med i sommarens EM-trupp.

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva

Spelade hela matchen på det centrala innermittfältet för sitt CSKA Moskva i derbyt mot Dinamo Moskva. Det blev en 1-0-vinst för Wernbloom och hans mannar. Med fem omgångar kvar ligger CSKA Moskva en poäng bakom ledande Rostov i ryska Premier League. Wernbloom gjorde en lysande insats och fick, av whoscored.com, tredje högst betyg av alla spelare på plan, 7,6. 29-åringen var delaktig i spelet såväl framåt som bakåt och han hade näst flest bolltouch i CSKA.

Oscar Hiljemark, Palermo

Spelade 90 minuter på det centrala mittfältet när Palermo tog en viktig seger borta mot Frosinone med 2-0 i italienska Serie A. Hiljemark fick 7,0 i betyg av whoscored.com och med tre omgångar kvar Palermo ligger på nedflyttningsplats i Serie A med tre poäng upp till Carpi på säker mark. 23-årige Hiljemark är högaktuell att ta en plats i truppen till sommarens EM-slutspel.

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach

Gjorde en mycket bra match när han fick 90 minuter som vänstermittfältare i en 3-4-3-uppställning när Borussia Mönchengladbach slog Hoffenheim med 3-1. Av whoscored.com fick 30-årige Wendt 8,0 i betyg och Mönchengladbach ligger på femte plats i Bundesliga. Med tre omgångar kvar har man en poäng upp till Hertha Berlin på fjärde plats, som innebär kval till Champions League. Wendt har haft svårt att slå sig in i den svenska landslagstruppen och det återstår att se om fortsatta fina insatser i klubblaget kan resultera i en plats i EM-truppen.

Alexander Gerndt, BSC Young Boys

Spelade hela matchen i anfallet när Young Boys tog sin fjärde raka seger då FC Zürich besegrades med 3-0. 29-årige Gerndt stod för 3-0 målet som han sköt in mycket snyggt i den 60:e matchminuten. 29-åringen har totalt stått för elva mål den här säsongen i ligan och cupen. Med sex matcher kvar av säsongen ligger Young Boys på andra plats i den schweiziska ligan och har hela 16 poäng upp till Basel som kan säkra ligatiteln i helgen.

Robin Simovic, Nagoya Grampus

Simovic öser in mål för sitt Nagoya Grampus. I helgens drabbning stod Albirex Niigata för motståndet och Simovic gjorde matchens första mål i den 25:e matchminuten. Matchen slutade 2-1 till Nagoya Grampus och 24-årige Simovic gjorde sitt femte mål på sju matcher i den japanska högstaligan.

Mattias Mete, Dardanelspor

Succén fortsätter för Mattias Mete som denna helg fick 69 minuter i anfallet och hann med att göra ett mål när Cine Madranspor besegrades med 4-0 i den turkiska fjärdeligan. Mete får mycket speltid i Turkiet och gjorde i helgen sitt sjunde mål på 15 matcher.