bet365

Helgens utlandsproffs: Stor sammanställning för helgens matcher

Så gick det för samtliga utlandsproffs

I helgen fick vi bland annat se svenskmål i Frankrike, Schweiz och Japan. För vidare information om hur det har gått för våra utlandsproffs utanför Norden, se sammanställningen nedan. Inom parentes för varje spelare ser du antal spelade ligamatcher, mål och assist.

Spanien

John Guidetti, Celta Vigo (32/7/0)
– Startade och fick 68 minuters speltid när hans Celta Vigo slog Granada med 2-1. Celta Vigo ligger på femte plats i spanska La Liga och har fortfarande chans på en kvalplats till Champions League. Med tre omgångar kvar har man fyra poäng upp till Villarreal som ligger fyra i tabellen.

Tyskland

Oscar Wendt, B Mönchengladbach (28/3/3)
– Gjorde en bra match när han fick 90 minuter som vänstermittfältare i en 3-4-3-uppställning när Borussia Mönchengladbach slog Hoffenheim med 3-1. Av whoscored.com fick 30-årige Wendt 8,0 i betyg och Mönchengladbach ligger på femte plats i Bundesliga. Med tre omgångar kvar har man en poäng upp till Hertha Berlin på fjärde plats, som innebär kval till Champions League.
Branimir Hrgota, B Mönchengladbach (9/0/0)
– Utanför matchtruppen för sjätte helgen i rad och deltog inte i helgens 3-1-vinst över Hoffenheim.
Pierre Bengtsson, FSV Mainz 05 (15/0/0)
– Sedan Pierre Bengtsson kom tillbaka från skada i mars har varit fast på bänken i fem raka matcher. Har inte spelat sedan december månad. Mainz 05 förlorade i helgen mot Eintracht Frankfurt och ligger på sjätte plats i Bundesliga.
Albin Ekdal, Hamburg (14/0/0)
– Skadad och deltog inte i fredagens 2-1-vinst över Werder Bremen. Hamburg ligger nu på 11:e plats i Bundesliga.
Nabil Bahoui, Hamburg (3/0/0)
– Kom till Hamburg i januari och har ännu inte fått starta i Bundesliga. I helgens 2-1-vinst över Werder Bremen fick 25-årige Bahoui se hela matchen från bänken.
Jiloan Hamad, Hoffenheim (7/1/0)
– Utanför matchtruppen för femte helgen i rad och deltog inte i helgens 1-3-förlust mot Borussia Mönchengladbach.
Alexander Milosevic, Hannover 96 (10/0/0)
– Gjorde en svag första halvlek och blev utbytt i pausvilan i underläge 0-2 mot Ingolstadt när tränaren Daniel Stendel ändrade taktik. Stendel fick utdelning och matchen slutade 2-2. Hannover 96 ligger sist i Bundesliga och har med tre matcher kvar bara en teoretisk, men nästintill orimlig, chans att nå kvalplats ner till 2. Bundesliga.
Emil Forsberg, RB Leipzig (29/7/7)
– Startade för RB Leipzig och blev målskytt när han sköt in ledningsmålet mot Kaiserslautern i den 56:e minuten. Forsberg byttes sedan ut i den 76:e minuten och kort därefter kvitterade Kaiserslautern till 1-1. Med tre matcher kvar ligger Leipzig på andra plats i 2. Bundesliga och har goda chanser att avancera till Bundesliga.
Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig (27/0/0)
– Skadad och deltog inte i helgens 0-1-förlust mot 1860 München. Eintracht Braunschweig ligger på 10:e plats i 2. Bundesliga.
Christer Youssef, Hansa Rostock (6/0/0)
– Efter att ha varit utanför truppen i två matcher i rad fick 28-årige Youssef ett inhopp när Hansa Rostock förlorade med 2-1 borta mot Würzburger Kickers. Mittfältaren fick 20 minuters speltid. Hansa Rostock ligger på 13:e plats i 3. Lig och har med tre matcher kvar av säsongen sex poäng ner till nedflyttningsplats.

England

Joel Ekstrand, Watford (0/0/0)
– Är långtidsskadad och deltog inte i helgens 1-2-förlust mot Crystal Palace när Watford åkte ur FA-cupen.
Jonas Olsson, West Bromwich (25/1/1)
– Fick 90 minuters speltid när hans West Bromwich kryssade mot Tottenham i Premier League. Matchen slutade 1-1 men Jonas Olsson gjorde inte sin allra starkaste match och fick 6,2 i betyg av whoscored.com.
Kristoffer Nordfeldt, Swansea City (0/0/0)
– Har ännu inte gjort sin debut i Premier League och satt som vanligt på bänken i 0-4-förlusten mot Leicester City.
Sebastian Larsson, Sunderland (14/0/1)
– Byttes in i den 78:e minuten och hann inte göra något större avtryck i helgens match mot Arsenal som slutade 0-0. 30-årige Larsson har spelat 90 minuter i endast en ligamatch den här säsongen, och det var i omgång 1. Sunderland ligger på 17:e plats i Premier League, med lika många poäng som Norwich som ligger på nedflyttningsplats.
Ola Toivonen, Sunderland (12/0/2)
– Utanför truppen när Sunderland spelade 0-0 mot Arsenal. 29-åringen har inte fått speltid på över två månader.
Martin Olsson, Norwich City (20/1/2)
– Norwich spelade ingen match i helgen.
Marcus Olsson, Derby County (14/1/1)
– Spelade 90 minuter som vänsterback när hans Derby spelade 1-1 mot Sheffield Wednesday. 27-årige Olsson gjorde en fin match och fick 7,4 i betyg av whoscored.com. Derby ligger på femte plats i Championship och har med två omgångar kvar säkrat kvalspel till Premier League.
Alexander Kacaniklic, Fulham (23/3/0)
– Fast i frysboxen och var utanför matchtruppen för nionde matchen i rad när hans Fulham förlorade mot Nottingham Forrest med 1-3.
Martin Lorentzson, Coventry City (7/0/0)
– Satt 90 minuter på bänken när hans Coventry City förlorade med 0-2 mot Doncaster. Coventry ligger på 12:e plats i League One och kommer stanna i serien även nästa säsong.
Marcus Nilsson, Fleetwood Town (12/1/0)
– Satt på bänken för femte matchen i rad i helgens 0-0-match mot Blackpool. Med två matcher kvar av säsongen ligger Fleetwood på 20:e plats i League One, två poäng från nedflyttningsplats.

Italien

Alexander Farnerud, Torino (4/0/0)
– Hoppade in vid ställningen 1-1 i den 72:a minuten i helgens match mot Sassuolo. 31-åringen, som sitter på ett utgående kontrakt, syntes inte särskilt mycket och fick 6,3 i betyg av whoscored.com. Matchen förlorades till sist med 1-3 och Torino ligger på 11:e plats i Serie A.
Pontus Jansson, Torino (4/0/0)
– Satt på bänken hela matchen i helgens 1-3-förlust mot Sassuolo.
Emil Krafth, Bologna (2/0/0)
– Satt på bänken hela matchen i helgens 2-0-vinst över Genoa. Bologna ligger på 15:e plats i Serie A och har, med tre matcher kvar, åtta poäng ner till nedflyttningsplats.
Oscar Hiljemark, Palermo (35/4/4)
– Spelade 90 minuter på det centrala mittfältet när Palermo tog en viktig seger borta mot Frosinone med 2-0. Hiljemark fick 7,0 i betyg av whoscored.com och Palermo ligger på nedflyttningsplats i Serie A med tre poäng upp till Carpi på säker mark. Det återstår tre omgångar i Serie A.
Robin Quaison, Palermo (28/1/3)
– Fick 62 minuters speltid innan han byttes ut i 2-0-vinsten över Frosinone. Whoscored.com gav 22-årige Quaison 7,0 i betyg.
Filip Helander, Hellas Verona (22/2/0)
– Fanns inte med i truppen när Hellas Verona slog Milan med 2-1. Hellas Verona är klart för nedflyttning till Serie B.

Portugal

Victor Lindelöf, Benfica (12/1/0)
– För elfte matchen i rad spelade Lindelöf 90 minuter i den portugisiska högstaligan och för nionde matchen i rad vann Benfica. Denna gång stod Rio Ave för motståndet då Benfica bortavann med 0-1. Med tre matcher kvar av säsongen är det otroligt jämnt i toppen, där Sporting Lissabon endast ligger två poäng bakom ledande Benfica.

Frankrike

Zlatan Ibrahimovic, PSG (27/32/13)
– På 27 spelade matcher har Sveriges kung åstadkommit 32 mål och 13 assist. Ett otroligt facit. PSG vann med 6-0 hemma på Stade de France mot Cannes. Det blev två mål och två assist denna afton för Mr. Ibrahimovic.
Niklas Hult, OGC Nice (15/1/0)

– Satt på bänken när Reims besegrades med 2-0. Med tre matcher kvar av säsongen har Nice 57 poäng, två poäng upp till tredje plats.
Isaac Thelin, Bordeaux (7/0/0)
– Bordeaux spelade ingen match i helgen.
Deniz Hümmet, Troyes (5/0/0)
– Troyes, som redan är nedflyttningsklara, förlorade helgens ligamatch mot Montpellier med 4-1. Hümmet fick denna gången agera som inhoppare och dessvärre blev det endast tre minuters speltid för den unge malmöiten.

Ryssland

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva (22/2/3)
– Spelade hela matchen för sitt CSKA Moskva i derbyt mot Dinamo Moskva. Det blev en 1-0-vinst för Wernbloom och hans mannar. Med fem omgångar kvar ligger CSKA Moskva en poäng bakom ledande Rostov. Wernbloom gjorde en lysande insats och fick, av whoscored.com, tredje högst betyg av alla spelare på plan, 7,6.
Andreas Granqvist, FK Krasnodar (24/1/0)
– För femte matchen i rad spelade Granqvist hela matchen i mittförsvaret, och för fjärde matchen i rad vann FC Krasnodar. Denna gång vann man komfortabelt med 4-0 hemma mot Ufa. Granqvist fick 7,0 i betyg av whoscored.com och Krasnodar ligger nu på en tredjeplats, fyra poäng bakom 2:an CSKA Moskva.
Emil Bergström, Rubin Kazan(7/1/0)
– Emil Bergström spelade hela matchen när Rubin Kazan förlorade borta mot Terek Grozny. Positivt i förlusten var att Bergström för sjunde matchen i rad spelade hela matchen, och han har verkligen etablerat sig som en startspelare i Rubin Kazan som ligger på en stabil nionde plats i den ryska ligan.
Sebastian Holmén, Dinamo Moskva (6/0/0)
– Det går bra för Holmén som tagit sig en startplats i laget, men för fjärde matchen i rad förlorade Dinamo Moskva som nu ligger risigt till med endast 1 poäng ned till kvalplats. Denna matchdag stod Wernbloom och hans CSKA Moskva för motståndet.

Belgien

Erdin Demir, Waasland-Beveren (31/0/0)
– Inte uttagen i helgens match. Waasland-Beveren förlorade med 5-0 hemma mot KV Kortrijk.

Holland

Simon Gustafson, Feyenoord (13/3/7)
– Satt på bänken hela matchen när Feyenoord kryssade mot Heracles. matchresultat 2-2.
Pär Hansson, Feyenoord (0/0)
– Satt på bänken för sitt Feyenoord.
Mattias Johansson, AZ Alkmaar (23/1/2)
– Spelade hela matchen som högerback när AZ Alkmaar vann borta mot ADO Den Haag med 2-1. Johansson fick 6,5 i betyg av whoscored.com och gjorde en klart godkänd insats.
Muamer Tankovic, AZ Alkmaar (17/3/1)
– Den före detta Norrköping-spelaren blev inbytt i den 60:e matchminuten och fick av whoscored.com 6,5 i betyg. Under den korta perioden Tankovic spelade var han delaktig och drog på sig ett gult kort. AZ Alkmaar vann med 2-1 borta mot ADO Den Haag.
Sam Lundholm, NEC Nijmegen (9/0/0)
– Inte uttagen. NEC Nijmegen förlorade matchen med 2-0 mot PEC Zwolle.
Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen (1/0/0)
– Inte uttagen. NEC Nijmegen förlorade med 2-0 mot PEC Zwolle
Simon Tibbling, Groningen (30/0/3)
– Fick komma in i paus och spelade resten av matchen. Groningen vann en komfortabel seger hemma mot Roda med 1-0. Med 41 bolltouch var Tibbling mycket engagerad i spelet den tiden han var inne på planen. Fick 6,75 i betyg av whoscored.com, helt klart godkänt.
Rasmus Lindgren, Groningen (18/2/1)
– Lindgren spelade hela matchen som mittback och klarade uppgiften med bravur när hans lag höll nollan. Med 82,3% rätt i sina passningar klarade Lindgren även den offensiva uppgiften på ett bra sätt.
Dino Islamovic, Groningen (0/0/0)
– Inte uttagen till matchen mot Roda.
Sam Larsson, SC Heerenveen (31/4/8)
Startade matchen och fick 75 minuter i mötet mot topplaget Ajax. Larsson var positionerad som vänsterytter. Whoscored.com gav Larsson fjärde sämst betyg i Heerenveen, låga 6,1, och Ajax vann mötet med 2-0.
Simon Thern, SC Heerenveen (14/3/0)
– Inte uttagen i helgens drabbning.
Arber Zeneli, SC Heerenveen (14/4/0)
– Spelade hela matchen för sitt Heerenveen när man förlorade på hemmaplan mot förstaplacerade Ajax. Zeneli gör inte en av sina bättre insatser och får tyvärr sämst betyg på planen av whoscored.com, endast 5,8.
Kristoffer Peterson, Roda JC (20/1/5)
– Startade matchen och fick 76 minuter på mittfältet när Roda förlorade mot svensklaget Groningen med 1-0. Roda har i princip säkrat sitt kontrakt i Eredivisie. Med två matcher kvar av säsongen har Roda fem poäng till godo ner till kvalplats.
Valmir Berisha, Cambuur (6/0/0)
– Inte uttagen. Cambuur kryssade hemma mot Willem II. Resultat 1-1.

Turkiet

Samuel Holmén, Konyaspor (26/4/2)
– Blev inbytt i paus då ställningen var 1-1 och spelade resterande del av matchen när man slog Rizespor med 3-1. Holmén hade 100% i passningsprocent. Konyaspor har ett bra facit med 13 poäng på de senaste fem matcherna. Man ligger för tillfället på en tredjeplats, med fem poäng upp till Fenerbache på en andraplats, som innebär kval till Champions League, med fyra matcher kvar att spela.
Andreas Isaksson, Kasimpasa (13/4)
– Inte uttagen. Kasimpasa förlorade med 4-1 mot Galatasaray.
Mervan Celik, Akhisar Belediyespor (5/0/0)
– Långtidsskadad.
Erkan Zengin, Trabzonspor (25/3/3)
– Satt på bänken hela matchen när man fick storstryk av Fenerbahce med 4-0.
Johannes Hopf, Genclerbirligi (26/29)
– Spelade hela matchen och gjorde en stabil insats när laget vann med 3-1 borta mot Gaziantepspor.
Panajotis Dimitriadis, Genclerbirligi (12/1/0)
– Deltog inte pga skada då laget vann med 3-1.
Daniel Larsson, Gaziantepspor (27/4/2)
– Ställdes mot Johannes Hopfs Genclerbirligi och åkte på stryk med 3-1. Daniel Larsson spelade hela matchen men gjorde inte sin bästa insats i karriären. Med sina 6,1 i betyg av whoscored.com hade han tredje sämst betyg på plan.
Ferhat Ayaz, Gaziantepspor (12/0/0)
– Inte med i matchtruppen.
Abdul Khalili, Mersin (23/1/1)
– Startade matchen och fick 81 minuter på planen när Mersin förlorade med 1-2 borta mot Eskisehirspor. Med fyra omgångar kvar ser det mörkt ut för Mersin som ligger sist, och måste vinna alla sina resterande matcher för att ha en teoretisk chans att klara sig kvar i högstaligan.
Mahmut Özen, Adana Demirspor (2/0/0)
– Inte uttagen när laget fick med sig en pinne genom 1-1 mot Malatyaspor i den turkiska andraligan.
Nahir Besara, Göztepe (14/1/0).
– Inte i matchtruppen. Göztepe förlorade med 2-0 hemma mot Trabzon i den turkiska andraligan.
Tahir Kocak, Fethiyespor (6/0/0)
– Fethiyespor vann med 3-0 mot Orduspor i den turkiska tredjeligan och Kocak fick återigen 90 minuter i backlinjen.
Mattias Mete, Dardanelspor (15/7/0)
– Succén fortsätter för Mete som denna helg spelade 69 minuter och hann med att göra ett mål när Cine Madranspor besegrades med 4-0 i den turkiska fjärdeligan.

Schweiz

Alexander Fransson, FC Basel (10/1/1)
– Spelade hela matchen för fjärde omgången i rad. Matchen var inget att hänga i julgranen, utan det var en tråkig tillställning med ett 0-0-resultat när FC Vaduz stod för motståndet. Basel leder ligan med 16 poäng före 2:an.
Behrang Safari, FC Basel (18/0/1)
– Spelade hela matchen som mittback. Matchresultat 0-0 mot FC Vaduz
Alexander Gerndt, Young Boys (23/8/3)
– Fick 90 minuters speltid och blev målskytt när FC Zürich besegrades med 3-0.
Kim Källström, Grasshopper (29/1/11)
– Kapten Källström spelade 90 minuter och drog på sig en varning i den 80:e minuten. Grasshopper vann matchen med 2-0 över FC St. Gallen.

Grekland

Jimmy Durmaz, Olympiakos (23/7/6)
– Olympiakos vann den grekiska ligan.
Jakob Johansson, AEK Athen (29/3/3)
– Endast cupfinal återstår för AEK Athen, som slutade på andra plats i ligan.
Marcus Berg, Panathinaikos (22/15/3)
– Slutade på tredje plats i ligan.
Alexander Fioretos, AEL Kalloni
(1/0/0)
– Slutade sist i den grekiska högstaligan.
Sonny Karlsson, AEL Kalloni (8/0/0)
– Slutade sist i den grekiska högstaligan.

Österrike

Philip Hellquist, Wolfsberger AC (22/1/0)
– Spelade hela matchen som central anfallare. Wolfsberger AC vann borta mot SV Grödig. Matchen var otroligt viktig för Wolfsberger som klättrade från 8:e plats till 6:e plats i tabellen.

Cypern

Markus Holgersson, Anorthosis Famagusta (27/3/0)
– Spelade hela matchen när laget förlorade med 3-2 borta mot Larnaca. Med en match kvar av säsongen står det klart att Anorthosis kommer sluta på en femteplats.

Israel

Joakim Askling, Beitar Jerusalem (4/0/0).
– Den 26-årige mittbacken är fast i frysboxen och har inte spelat sedan den 10:e januari. Deltog inte i helgens 0-1-förlust mot Maccabi Haifa.
Rade Prica, Maccabi Petah Tikva (6/1/0)
– Ingen match för Maccabi Petah Tikva i helgen.

Skottland

Mikael Lustig, Celtic (27/2/4)
Spelade hela matchen och drog även på sig ett gult kort när Celtic kryssade mot Ross Country. Med fyra omgångar kvar leder Celtic ligan med nio poäng före Aberdeen på andra plats.

Azerbajdzjan

Samuel Armenteros, Qarabag Agdam
– Ingen information från den azerbajdzjanska ligan.
Ricardinho, FK Gabala
– Ingen information från den azerbajdzjanska ligan.

Bosnien

Mirza Halvadzic, Zeljeznicar (1/0/0)
– Inte med i matchtruppen när Zeljeznicar vann borta mot FK Sarajevo med 1-0.

Irland

Armin Aganovic, Galway United (0/0/0)
– Borta pga. knäskada. Galway United vann med 2-0 borta mot Wexford Youths.

Litauen

Bahrudin Atajic, Zalgiris Vilnius (5/4/0)
Ingen match spelad.

Malta

Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows
– Ingen information från den maltesiska ligan.

USA

Axel Sjöberg, Colorado Rapids (6/0/0)
– Gjorde en stabil match i mittförsvaret när Seattle Sounders besegrades med 3-1. 25-årige Sjöberg spelade 90 minuter och fick 7,0 i betyg av whoscored.com.
Mohammed Saeid, Columbus Crew (5/0/1)
– Fick starta på det centrala mittfältet men byttes ut i den 74:e minuten när hans Columbus Crew slog Houston med 1-0. Saeid gjorde en bra match och fick 7,2 i betyg av whoscored.com.
Erik Friberg, Seattle Sounders (2/0/0)
– Var tillbaka från skada och fick hoppa in i den 50:e minuten i 1-3-förlusten mot Colorado Rapids. Friberg gjorde dock inget större avtryck i matchen och fick 6,1 i betyg av whoscored.com.

Japan

Robin Simovic, Nagoya Grampus (14/10/2)
– Simovic öser in mål för sitt Nagoya Grampus. I helgens drabbning stod Albirex Niigata för motståndet och Simovic gjorde matchens första mål i en match där Nagoya Grampus vann med 2-1.
Ludvig Öhman, Nagoya Grampus (7/0/0)
– Satt på bänken för tredje matchen i rad.

Förenade Arabemiraten

Adam Chennoufi, Dubai Cultural Sports Club
– Ingen information från andraligan i Förenade Arabemiraten.

Kina

Osman Sow, Henan Jianye (6/1/0)
– Byttes in i den 78:e minuten när hans Henan Jianye slog Yanbian med 2-1. Efter sex omgångar ligger Henan Jianye på fjärde plats i den kinesiska ligan.
Gustav Svensson, Guangzhou R&F (6/0/0)
– Spelade som vanligt 90 minuter på det centrala mittfältet när hans Guangzhou R&F spelade 1-1 mot Jiangsu Suning. Det har gått tufft för Guangzhou R&F i inledningen av den kinesiska ligan och man ligger på en blygsam 15:e plats, av 16 lag.
Erton Fejzullahu, Dalian Transcendence
– Ingen information från den kinesiska andraligan.
David Fällman, Dalian Transcendence
– Ingen information från den kinesiska andraligan.

Iran

Kyle Konwea, Siah Jamegan Khorasan (8/0/0)
– Spelade 90 minuter som mittback när Siah Jamegan tog en viktig seger mot topplaget Tractor Sazi. Siah Jamegan ligger på kvalplats i den persiska ligan och har med tre omgångar kvar två poäng upp till säker mark.

Thailand

Elias Dolah, Songkhla United
– Ingen information från den thailändska andraligan.
Olof Hvidén-Watson, Bangkok FC
– Ingen information från den thailändska andraligan.

Malaysia

Labinot Harbuzi, Malacca United
– Ingen information från den malaysiska andraligan.

Algeriet

Hossin Lagoun, USM Alger (0/0)
– Den före detta MFF-talangen fanns inte med i matchtruppen när hans USM Alger spelade 2-2 mot MC Alger. Den 20-årige målvakten väntar fortfarande på sin debut för USM Alger som kan säkra den algeriska ligatiteln i helgen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365